tiistai 15. marraskuuta 2022

Hiljentymispäivä Turussa 12.11.2022


Tänä vuonna vietimme hiljentymispäivää Turussa. Kokoonnuimme Birgittasaliin klo 10.00 aamulla. Kaikkiaan paikalle oli saapunut n 15 ihmistä sekä Turusta että pääkaupunkiseudulta ja muualtakin. Oli ilahduttavaa havaita, että joukossa oli useita vasta kirkkoon liittyneitä tai liittymistä harkitsevia sieluja, joita myös fransiskaanisuus kiinnostaa. Fransiskaanimaallikoita oli päässyt osallistumaan viisi sekä yksi noviisi. Pyhän Henrikin katedraaliseurakunnan kirkkoherra isä Jean Claude ohjasi tilaisuuden ja vietti meille messun. Kiitokset hänelle. 
     Hiljentymispäivä jakaantui neljään pääosaan, jotka olivat mietiskely I, Pyhä Messu ja ruusukko, mietiskely II ja loppusiunaus. Messun jälkeen pidimme lounastauon, jonka järjestelyjä oli hoitanut Hanna Olin OFS. Kiitokset hänelle. Iltapäivällä ennen päätöstä joimme vielä kahvit seurakuntasalissa. 

Mietiskely I
Ensimmäisen mietiskelyn pohjaksi Isä Jean Claude asetti meille Joh. 1:43-51 teemalla ”Tule ja seuraa minua”. Pohdimme yhdessä alustuksen jälkeen aihetta useilla oheisteemoilla, kuten myös monin esimerkein elävästä elämästä. Lopputulemana totesimme, että heikkouksistamme huolimatta saamme iloiten ja evankeliumia julistaen seurata Kristusta ja luottaa hänen armoonsa. Jokapäiväisessä fransiskaanisessa vaelluksessamme voimme ja meidän pitää pyrkiä seuraamaan Kristuksen esimerkkiä.

Mietiskely II
Pohjana tässä oli Mark. 10:17-27 sekä Psalmi 50. Pääteema oli sama kuin ensimmäisessä osiossa. Keskustelimme sekä henkisestä että maallisesta rikkaudesta ja näiden vaikutuksesta vaellukseemme. Isä Jean Claude korosti erityisesti anteeksiannon tärkeyttä kristityn elämässä, vaikeissakin tilanteissa. Saamme aina luottaa armoon ja anteeksiantoon, mutta meidän on annettava anteeksi myös meitä vastaan rikkoneille. Lisäksi omaa uskoa pitää vaalia ja vahvistaa.
     Kaikenkaikkiaan hiljentymispäivä oli antoisa ja oli mukava yhdessä pysähtyä pohtimaan noita teemoja, sekä oli miellyttävä kohdata uusia kasvoja. 

Johannes Rein OFS nov.