maanantai 26. syyskuuta 2022

Fransiskaanivieras USA:sta

Meille saapui maanantaina 19.9.2022 iltasella vieras USA:n Wisconsinin Milwaukeesta, joka on väestöltään suunnilleen Helsingin kokoinen kaupunki. Vieras oli nimeltään John Kaufmann ja hän edustaa USA:n kapusiineja (Ordo Fratrum Minorum Capuccinorum, OFM Cap.). Kyseessä on siis minoriiteista haarautunut fransiskaaninen veljeskunta, joka on perustettu vuonna 1525.
       Meitä ehti Riston johdolla tapaamaan häntä neljä fransiskaanimaallikkoa, eli Risto, Marko, Marjatta ja allekirjoittanut. Osallistuimme aluksi yhdessä iltamessuun Henrikissä, jonka jälkeen suuntasimme Markon ja Johnin kanssa hotelli Kämpin lobbybaariin keskustelemaan ja nauttimaan hieman iltavirvokkeita. Keskustelu kävi vilkkaana ja vieraamme kyseli meiltä kaikkea mahdollista Suomesta. Hän oli myös hyvin kiinnostunut kuulemaan jokaisen meidän henkilökohtaisen fransiskaanisen tien vaiheista. Veli John kertoi myös paljon USA:n fransiskaaneista ja muutenkin uskonnollisesta elämästä siellä. 
      Tapaamisen loppupuolella veli John kiitteli meitä yhteisömme aktiivisuudesta ja hyvästä vastaanotosta täällä. Hän ihmetteli kovasti, että vaikka meillä on näin pieni yhteisö Suomessa,  niin se on kuitenkin elävä ja toimiva. Saimme veli Johnista hyvin ystävällisen ja lämpimän vaikutelman ja toivomme kovasti tapaavamme hänet uudelleen.

Johannes Rein OFS nov.