keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Pyhän Maan kustodia 800 vuotta   

Fransiskaaninen Pyhän Maan kustodia juhlii 800 vuotta jatkunutta läsnäoloaan Lähi-idässä. Juhlallisuuksiin kuuluu kolmen päivän mittainen sarja konferensseja, kokouksia ja kansainvälisiä vierailuja Jerusalemin vanhassa kaupungissa.

Ensimmäiset fransiskaaniset veljet saapuivat Akkoon vuonna 1217 veli Elias da Cortonan johdolla. 800 vuotta on kulunut ja sääntökunnat ovat edelleen läsnä Pyhässä maassa. He ovat omistautuneet suojelemaan kristinuskon tärkeitä paikkoja ja tukemaan paikallisia kristittyjä. 


Tämän tärkeän vuosipäivän kunniaksi, 16-18. lokakuuta, Jerusalemin vanhassa kaupungissa oleva Pyhän Vapahtajan fransiskaaninen konventti järjestää sarjan tilaisuuksia, joissa esiintyy merkittäviä ja poikkeuksellisia puhujia kaikkialta Kristikunnasta.  Juhlallisuuksissa ovat läsnä Pyhän Maan kustoksen Fr. Francesco Pattonin (kuvassa) lisäksi fransiskaanisten sääntökuntien yleisesimiehet. 

Fransiskaanit ovat suojelleet 800 vuotta Pyhää Maata ja sen kirkkoja ja luostareita. Tämän muistoksi vietti kardinaali Sandri juhlamessun Jerusalemissa. Juhlallisuuksien isäntänä toimii Pyhän Maan Vartija Fr. Francesco Patton. Pax et bonum Pyhän Maan fransiskaaneille.


Teksti Jarno Tarkoma OFS