torstai 4. lokakuuta 2018

Vierailulla Kaarinassa

Kaarinan luterilaisen seurakunnan kirkkoherra Ville Niittynen tunnetaan fransiskaanien ystävänä jo aiemmilta vuosilta, jolloin hän toimi paimenvirassa Rauman seurakunnassa. Tuo Lounais-Suomen rannikkokaupunkihan oli keskiajalla maamme fransiskaanien toinen keskus Viipurin lisäksi. Niittynen halusi esitellä nykyajan katolilaisia fransiskaaneja seurakuntalaisilleen ja kutsui edustajiamme puhumaan ikäihmisten kerhoon. Visiitti järjestyi viimein lokakuun alussa.

Meistä paikalle lupautuivat Risto Mantovani OFS ja Hanna Olin OFS, jotka yllättyivät osakseen saamastaan kiinnostuksesta: paikalle oli saapunut jopa nelisenkymmentä henkilöä.

Kirkkoherra Niittynen esitteli vieraat ja kertoi hieman yhteisestä historiastamme hänen kanssaan. Sisar Hanna ja veli Risto alustivat maallikkofransiskaaneista Suomessa ja fransiskaanisesta spiritualiteetista sekä esittelivät myös fransiskaanista kirjallisuutta. Lopuksi oli varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Tällaiset ekumeeniset tapahtumat ovat aina meille fransiskaaneille mieluisia ja hengellisesti antoisia.

Toivotamme lukijoille siunattua pyhän Franciscuksen muistopäivää 4.10. 2018. 
Pax et bonum!

Teksti: Risto Mantovani ja Elias Hämäläinen OFS nov; kuvat: Risto Mantovani